Monday, January 17, 2022
Berita Nasional ADUN DAP Akui Salah Rentas Negeri Untuk Sambut Ulangtahun Kelahiran Oleh Rakan-Rakan

ADUN DAP Akui Salah Rentas Negeri Untuk Sambut Ulangtahun Kelahiran Oleh Rakan-Rakan

PETALING JAYA – Tular di dalam media sosial lewat hari ini mengenai gambar dan video sambutan ulangtahun kelahiran YB Young Syefura ADUN Ketari, Pahang di Avani Sepang Goldcoast Resort yang telah dimuatnaik oleh beliau sendiri.

Gambar tersebut dikongsikan kembali menerusi page Seademon.tv yang mempersoalkan adakah pergerakan mereka (gambar) mendapat persetujuan pihak berkuasa. Secara jelasnya mereka telah melanggar SOP Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang tidak membenarkan aktiviti rentas daerah dan negeri.

Di samping itu, tiada aktiviti berbentuk keraian seperti salah satunya menyambut ulangtahun kelahiran secara terbuka juga dibenarkan sepanjang dalam tempoh ini.

Terbaru menerusi laman twitter milik wakil rakyat DAP ini telah membuat permohonan maaf kepada semua pihak di atas kealpaan dirinya dan sedia memberi kerjasama untuk disiasat oleh pihak berkuasa.

Respon warga Twitter terhadap permohonan maaf ini mendesak supaya beliau melepaskan jawatan sebagai tanda kekesalannya terhadap perkara yang berlaku.

Selamat ulangtahun kelahiran YB Young Syefura

Relate article

Comment

..
1,544FansLike
8FollowersFollow
1,320SubscribersSubscribe

Berita terkini

Popular