Thursday, October 21, 2021
Berita Raja Muda Perlis lancar SWAN secara telesidang

Raja Muda Perlis lancar SWAN secara telesidang

Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) bersama-sama Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs) akan menganjurkan Seminar Warisan Nabawi (SWAN) Peringkat Antarabangsa Kali Ketujuh Tahun 2020 pada hari khamis dan jumaat 29 hingga 30 Oktober 2020 bersamaan 12 & 13 Rabiul Awal 1442 Hijrah yang akan datang ini dengan kerjasama Majlis Agama Islam & Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs).

Majlis pelancaran secara telesidang bakal disempurnakan oleh Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga merangkap Tuanku Yang DiPertua MAIPs dan juga Tuanku Canselor KUIPs.

Tema seminar yang diadakan secara digital pada kali ini ialah “Peaceful Co-Existence in Religious Diversity from Prophetic Paradigm: Challenges and Opportunities”.

Antara para pembentang utama yang diundang ialah Datuk Arif Perkasa Prof Madya Dr. Mohd Asri Zainul Abidin, Mufti Negeri Perlis dan Datuk Kaya Bakti Dr. Mohd Radzi Haji Othman, Rektor KUIPs.

Terakhir sekali SWAN diadakan ialah pada Oktober 2018 di International University for Renewal (IUR), Istanbul, Turki yang turut dirasmikan oleh baginda.

Relate article

Comment

..
1,544FansLike
8FollowersFollow
1,280SubscribersSubscribe

Berita terkini

Popular